Cine a fost Jackie Robinson? De ce este el important?

Jackie Robinson a devenit un nume de referinta pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminarilor rasiale, dar si pentru promovarea diversitatii si a tolerantei in general.

Numarul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un numar simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane in semn de omagiu. In fiecare an, in SUA, cu ocazia zilei de 15 Aprilie, se marcheaza acest moment de referinta.
A debutat pe 15 Aprilie 1947 in Major League Baseball, devenind astfel primul jucator de baseball profesionist de culoare. In acelasi an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri. 
Semnificatia lui Jackie Robinson depaseste zona de baseball - devenind un nume de referinta pentru lupta impotriva discriminarii de orice fel. 

jrd 2

Celebrarea sa prin Jackie Robinson Trophy reprezinta un omagiu comun al Federatiei noastre si al Amabasadei SUA - si intentionam sa instituim o traditie din acest meci, care sa fie organizat la inceputul fiecarui sezon de baseball, in Romania. 

Parterul noastru
Pe Social Media