Riccardo Fraccari - ales noul Presedinte al WBSC

Fiind singurul candidat dupa retragerea din cursa a lui Don Prter,Riccardo Fraccari a fost ales pe o perioada de 7 ani Presedinte al World Baseball Softball Confederation in data de 10 Mai 2014 cu ocazia Congresului inaugural al Confederatiei gazduit de orasul Hammamet din Tunisia.
WBSC,formata in anul 2013 prin reuniunea celor doua federatii internationale de baseball (IBAF) si softball (ISF) este singura entitate recunoscuta de Comitetul International Olimpic in obiectivul ei de a organiza competitii internationale de baseball si softball si de a milita pentru intoarcerea in randul participantilor la Jocurilor Olimpice.
Riccardo Fraccari impreuna cu noul Comitet Executiv al WBSC va conduce proiectul reintroducerii basebal/softball-ului pe lista sporturilor participante la Jocurilor Olimpice de la Tokio 2020.

Comitetul Executiv al WBSC :
Presedinte: Riccardo Fraccari
Vicepresedinte baseball: Israel Rodan
Vicepresedinte softball: Dale McMann
Secretar General: Beng Choo Low
Trezorier: Angelo Vicini
Membri baseball: Ron Finlay si Paul Seiler
Membri softball: Tommy Velazquez si Taeko Utsugi

In timpul intrunirii Presedintele Fraccari,dupa ce i-a multumit lui Don Porter pentru implicarea sa a reamintit obiectivul principal al WBSC : participarea de la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.
In acest sens se asteapta reuniunea Comitetului International Olimpic din Decembrie 2014 ce va avea loc la Monaco in urma careia se va face cunoscuta decizia asupra reintroducerii baseball/softball-ului la Jocurilr Olimpice.
Federatia Romana de Baseball si Softball a fost reprezentata la Congres de Andrei Mirescu - Presedinte FRBS si a devenit membra fondatoare a Asociatiei Francofone de Baseball si Softball ce s-a infiintat pe data de 11.05.2014 si care are ca obiectiv participarea la Jocurile Francofoniei din 2017 organizate in orasul Abidjan,Coasta de Fildes.

Parterul noastru
Pe Social Media