Trei legende ale baseballului american vor juca la meciul Romania-SUA, din 5 iulie

Marlon Anderson, Scott Erickson si Latroy Hawkins, trei jucatori care au facut istorie in Liga Profesionista de Baseball din Statele Unite ale Americii (Major League Baseball) vor intra pe teren la meciul demonstrativ dintre selectionata de baseball a Romaniei si o selectionata a soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu. Meciul va avea loc in data de 5 iulie in cadrul Baseball Festival, la Complexul Studentesc Tei, incepand cu ora 17:30

Cele trei vedete din SUA se afla deja in tara noastra, unde deja au participat la Alexandria si Calarasi la actiuni de popularizare a sportului american in randul copiilor romani. Peste 100 de copii au fost invatati sa joace baseball, de catre acesti sportivi.

Scott Erickson a jucat, prin altele, la New York Yankees, clubul emblema al baseballului american – si, mai ales, a fost selectat pentru All Star Game, ceea ce arata ca a fost unul dintre cei mai buni jucatori de baseball din lume.  LaTroy Hawkins are o cariera impresionanta in spate, jucand nu mai putin de 22 de ani in Liga Profesionista de Baseball din Statele Unite ale Americii. De asemenea, Marlon Anderson a fost jucator de baza pentru New York Mets si Los Angeles Dodgers, alte echipe legendare ale acestui sport.

Reamintim ca miercuri, 5 iulie, incepand cu ora 5:30pm, la Complexul Studentesc Tei, in Bucuresti, va fi organizata o sarbatoare a baseballului, sub numele Baseball Festival. Acesta va fi primul festival de baseball din Romania. Evenimentul este parte din Proiectul Jackie Robinson, o initiativa romano-americana de promovare a valorilor sportului in Romania. Va fi prezent Ambasadorul SUA Hans Klemm, trei fosti jucatori din Major League Baseball, precum si doamna Sharon Robinson, fiica celebrului jucator de baseball Jackie Robinson.

Unul dintre evenimentele de interes - meciul revansa dintre selectionata soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu si echipa nationala a Romaniei! In aprilie, la Constanta, Romania a invins SUA cu 7-2! Miercuri are loc revansa.

In plus – veti vedea o demonstratie de baseball a unor echipe talentate din tara, precum si concursuri de aruncari si de lovituri de baseball la care este incurajata participarea tuturor celor prezenti: Home Run Derby si the Fastest Pitch.

Va fi o dupa-amiaza relaxata, in stil american, cu sport, concursuri, mancare buna - vor fi prezenti cativa dintre cei mai cunoscuti producatori de street-food din Bucuresti! - dar si multe alte surprize.  Intrarea este libera!

Printre organizatori – Federatia Romana de Baseball si Softball, Ambasada Romaniei din SUA, Ambasada SUA in Romania, MTS si SNSPA. Agerpres este partener media al Federatiei.

Actiunea are loc in Complexul Studentesc Tei, aflat la doi pasi de strada Barbu Vacarescu. Mai multe detalii, pe Facebook, pe pagina FRBS, sau pe www.baseball-softball.ro

Parterul noastru
Pe Social Media